Émilie, és la responsable del projecte de Seguiment Nutricional dins de l’eix social d’Aigua de Coco. Ens explica una mica sobre les accions dutes a terme en la lluita contra la malnutrició i la importància dels llegums

Quins són les vostres actuacions més importants en la lluita contra la malnutrició?

En primer lloc, la distribució diària de complements nutritius com la moringa i l’extracte foliar de llucana als beneficiaris i beneficiàries dels menjadors d’Aigua de Coco (en el Col·legi de les Salines, als Centres d’Educació Nutricional, a l’Escola dels Safirs i en la Llar Social) i en establiments associats; d’altra banda formem a les mares perquè cuinin aliments rics en vitamines i ferro com les mongetes vermelles o els cacauets, també distribuïm ferro a les mares i adolescents beneficiàries, etc.

Quantes vegades a la setmana se serveixen llegums als beneficiaris?

Els beneficiaris i beneficiàries dels menjadors consumeixen llegums quatre vegades per setmana complementant-les amb carn, maiz, peix o polp, etc.

Penseu que les leguminosas permeten lluitar contra la malnutrició? Per què?

Sí, les leguminosas contribueixen a lluitar contra la malnutrició per ser riques en elements nutritius com el calci, ferro, fibra, minerals, etc. i a l’ésser de fàcil accés per a la població (alguns llegums com les llenties i les carillas són bastant assequibles) tothom pot beneficiar-se dels seus avantatges.