Cada setmana, el mític autobús groc d’Aigua de Coco arriba ple de nens i nenes al ritme de la música malgache a Mangily, per anar a un campament de quatre dies, cridada classe verda, als Centres d’educació ambiental, de la platja de Mangily i el bosc Mangily. Els centres van ser inaugurats en 2003 i en 2008, es troben al poble costaner de Mangily i acullen al voltant de 50 nens i nenes d’escoles públiques cada setmana.

Més de 4000 joves d’entre 6 i 18 anys d’edat, anualment es beneficien d’aquestes visites educatives en les quals aprenen a respectar el medi ambient de manera sostenible mitjançant l’ús d’energia i recursos naturals.

Al programa: visita al Museu de la Terra i el Mar, al jardí botànic, activitats agroforestales i Granja Escola d’Aigua de Coco, taller de melmelada amb els forns de combustió millorada, visita a la zona de reforestació del manglar i del bosc, tallers amb paper reciclat, tallers de sembra i processament de moringa, tallers de purificació d’aigua amb les llavors de moringa…

A més, fora de les seves instal·lacions, Aigua de Coco organitza visites llocs d’interès ambientals a la zona com el centre de recuperació de tortugues, les reserves forestals, etc. L’objectiu és fer que els nens i nenes gaudeixin d’un espai on poden arribar a ser conscients de la necessitat de mantenir un equilibri entre les necessitats de consum i la preservació del medi ambient.

El Museu de la terra i del mar

L’especificitat del Centre d’educació ambiental del bosc de Mangily és que és un Museu de la terra i el mar. Aquest Centre serveix com un centre de recerca per al desenvolupament de la zona a través de convenis amb universitats europees i de Madagascar. En la seva entrada, es pot admirar la reconstrucció d’un esquelet de balena geperuda i aprendre a través de panells explicatius l’origen i les característiques d’aquest tipus de balena en les costes de Madagascar.