Cada any, aproximadament seixanta joves de 16 a 23 anys participen al programa de formació agrícola i ramadera de la Granja Escola de Fianarantosa. Aquests joves, des del món rural, aprenen a treballar el camp, cuidar del bestiar i protegir el medi ambient. La Granja Escola es compon d’un centre de formació de més de 2 hectàrees de cultius (jardí botànic, camps d’arròs, vinyers, vivers, jardí,…) i un espai per a la cria de gallines, cebúes, cabres, porcs…

L’objectiu és que els joves aprenguin a treballar de manera productiva i sostenible i siguin capaces d’aplicar els coneixements a les seves pròpies terres.

A més, els alumnes i alumnes realitzen un altre tipus d’activitats com a obra de paleta, fusteria, cistelleria, apicultura, etc.

Per assegurar una bona integració social, des d’octubre de 2014 s’obre una pasantía a les nenes de la Granja Escola. Així, les nenes aprenen a viure en comunitat amb una més àmplia supervisió educativa i tallers de sensibilització, costura, cistelleria, etc. El primer objectiu és prevenir l’embaràs precoç i l’exclusió social.