Des de 2014, la Granja Escola de Mangily va obrir les seves portes per formar a quaranta joves d’entorns desfavorits, sobre mètodes sostenibles d’agricultura i ramaderia així com de ecoturisme. Tenint a disposició un jardí botànic, camps i ramats, se’ls forma durant en any sobre el respecte el medi ambient mentre aprenen a administrar millor els recursos naturals. Cada estudiant disposa d’una parcel·la per aplicar el que ha après sobre la seva pròpia cultura, la qual cosa en part beneficia a la seva família.

La formació activa en ecoturisme també es practica sobre una base diària. Els i les estudiants segueixen les activitats de l’Hotel Solidaire Mangily per aprendre i posar en pràctica el concepte de solidaritat i turisme sostenible. També gaudeixen un menjador en el qual se subministra una part de la producció que ells mateixos han produït.

A més, aquesta producció sostenible ofereix productes orgànics d’alta qualitat per proveir els menjadors d’altres establiments d’Aigua de Coco (Centres d’educació ambiental, Escola de les Salines, Centres d’educació nutricional, etc) i el restaurant del propi Hotel Solidaire Mangily.

D’altra banda, una gran plantació de moringa permet la producció de pols de moringa, un suplement dietètic ric en vitamines i calci distribuïts en menjadors socials d’Aigua de Coco, un gran aliat per a la prevenció de la desnutrició de les nenes i nens més desfavorits.

Per evitar els riscos de la prostitució i l’embaràs precoç, les nenes en la són acollides de dilluns a divendres en un internat on aprenen a viure en comunitat i comparteixen moments divertits a través de tallers de brodat, manualitats, trenes, cuina, etc.