Cada coco compta

Associa’t

Febrer – Maig 2018

Campanyes

Més de 3,5 milions de mares i nens menors de cinc anys moren innecessàriament cada any en el món com a conseqüència de la desnutrició amb greus conseqüències en els nens i nenes afectades abans dels dos anys quan el seu desenvolupament neuronal està sense completar.

Les conseqüències d’una nutrició deficient en la infància continuen en l’edat adulta, afectant les pròximes generacions, ja que les adolescents i dones desnodrides tenen major risc de tenir fills desnodrits, nounats de baix pes i *pretérminos, i tenen més problemes en el part, augmentant la mortalitat materna i fetal.

La desnutrició és causada per una ingesta alimentosa deficient que no proporciona els nutrients en forma suficient, i/o per malalties infeccioses comunes, tals com la diarrea, pneumònies, malària o VIH. Aquests problemes són significativament més freqüents en els dos primers anys de vida, la qual cosa serveix per a realçar la importància de la nutrició durant l’embaràs i la necessitat de prevenir la desnutrició des de la concepció i especialment durant els primers 24 mesos de vida.

I és que la desnutrició matern-infantil continua sent una gran càrrega per a països d’ingressos mitjans i baixos com Madagascar, ja que la desnutrició constitueix un problema transgeneracional, els països amb altes taxes de desnutrició matern-infantil enfronten un futur incert en relació amb la salut dels seus treballadors i les menors oportunitats de desenvolupament posant en risc el futur econòmic del país.

Madagascar pateix, a causa de la seva pobresa i ínfim desenvolupament, de desnutrició crònica, agreujada per la falta de recursos per a la provisió de serveis sanitaris i educatius bàsics. És el 4t de els 7 països que l’Índex Global de la Fam (*GHI) de 2017 considera en una situació extremadament alarmant o alarmant quant a la seva situació alimentària. La seva gran riquesa mineral, agrícola i ramadera, que podria assegurar una vida digna als malgaixos, no es tradueix en un desenvolupament estable per a la població, a causa de la mala gestió de la mateixa i a l’altíssim índex de corrupció que provoca que els escassos fons governamentals destinats a projectes socials no arribin als seus beneficiaris finals.

Per tot l’anterior, la mortalitat infantil és molt elevada: per cada 1000 menors que neixen, 58 moren abans de complir 5 anys. Una de la causes d’aquesta alta mortalitat és la proporció elevada (33%) de persones que sofreixen desnutrició de tota la població, i de nens menors de 5 anys que sofreixen de pèrdua de pes, un 37% segons l’Índex Global de la Fam 2017. Segons l’Informe Mundial de la Infància d’UNICEF 2014, ocupa la posició 46 de 197 països.

En el cas de Madagascar, és obvi que en l’àmbit de la salut queda un llarg camí per recórrer per a aconseguir (si més no fregar) els Objectius del Mil·lenni. A Madagascar la situació ha derivat cap a una desnutrició crònica, a causa de la seva pobresa i ínfim desenvolupament.

Objectius

Per a fer front a aquesta situació Aigua de Coco posa en marxa una campanya que té com a objectiu recaptar 30 000€ per a donar suport a els següents projectes relacionats amb la lluita contra la malnutrició:

Cada coco compta!

El teu suport és molt important perquè puguem lluitar contra la malnutrició que assota Madagascar, i associant-te a Aigua de Coco és la millor manera de fer que els projectes siguin sostenibles a llarg termini.

 

 

  • Con 16€ podemos alimentar a un/a niño/a un mes entero.
  • Con 23€ podemos dar atención socio-sanitaria y formativa durante un mes a una mujer con su bebé en nuestro Centro de Atención Integral.
  • Con 33€ podemos ofrecer un tratamiento con Pumply Nut a una niña/o.
  • Con 70€ alimentamos a una niña de la residencia de los Zafiros.
X
X