El Centre d’Art i Música (CAM) proposa a més de 600 joves provinents dels barris desfavorits de Tuléar (sudoest de Madagascar) participar en activitats artístiques i lúdiques de qualitat, afavorint el seu desenvolupament personal i les seves capacitats.

El CAM es va inaugurar el 2008 amb la creació de la coral Malagasy Gospel. Aquest mateix any també es va iniciar el grup femení de percussió Bloco Malagasy. Dos anys després, el 2010, el grup de capoeira Roda Malagasy va veure la llum, seguit de la banda Malagasy Marching Band el 2012, de l’escola de circ Malagasy Cirque en 2013 i de la companyia de gegants Les Géants de Tuléar el 2015.

Solfeig, dansa, piano, guitarra o pintura són altres disciplines alternatives que el centre ofereix al llarg del curs escolar.

A més d’aquestes activitats artístiques, els alumnes es beneficien d’un seguiment escolar gràcies a un equip d’animadors socioculturals que treballa en col·laboració amb les seves escoles i les famílies.

Al CAM, l’art i la música es fan servir com mitjans eficaços per traslladar missatges de sensibilitació i educació en valors, tant per als seus membres com per a la població en general, a través de les representacions públiques. Els espectacles del CAM toquen temes relacionats amb els problemes socials, com ara la prostitució infantil, els embarassos precoços, la desigualtat de gènere i persones discapacitades, el treball infantil, l’abandonament escolar, etc.

A més, els missatges de sensibilització dels grups del CAM traspassen les fronteres del país a través de les gires de sensibilització a l’estranger. Les veus de la Malagasy Gospel ja han visitat Espanya, França, Suïssa i Andorra en dotze ocasions i els ritmes de la Bloco Malagasy van fer vibrar Espanya el 2011, Camboia el 2013 i 2014, Tailàndia el 2014, Brasil el 2014 i Sudàfrica el 2015.

Etiquetes: