El Centre d’Art i Música és, de fet, una antiga sala de cinema de la vila de Tuléar: el popular Cinéma Tropic. Es tracta de l’única sala de cinema de la regió i d’una de les més grans de tot Madagascar.

Actualment, les instal·lacions del Cinéma Tropic s’utilitzen per a la realització de totes les activitats del Centre d’Art i Música, però la sala també recupera la seva antiga funció un cop per setmana amb projeccions de cinema per a nens i joves.

Sobretot els beneficiaris dels Centres d’Educació Nutricional i els nens dels barris dels voltants acudeixen a aquestes projeccions, que integren missatges pedagògics. Les projeccions cinematogràfiques poden ser pel·lícules, documentals, dibuixos animats o de ficció, de caràcter educatiu en relació amb temes com la protecció del medi ambient, els drets humans, la cultura o les tradicions.

Al final de cada sessió hi ha un petit debat o discussió sobre el tema de la pel·lícula dirigit per un dels animadors del Centre d’Art i Músique, en el qual els nens es sensibilitzen i tenen l’oportunitat d’expressar-se sobre els temes abordats a les projeccions.

Per fer arribar el cinema als altres barris perifèrics i als pobles més aïllats de la regió, un equip de cinema mòbil es desplaça sovint per tal de fer que el setè art i els missatges de sensibilització arribin més lluny, normalment a l’Escola dels Safirs a Antsohamadiro o bé a altres pobles. Es posa l’accent en sensibilitzar al respecte al medi ambient, font de riquesa de la contrada.