L’escola dels Safirs es va inaugurar el mes d’abril de 2008 per a acollir 200 nens del poble d’Antsohamadiro i voltants, al sud de Madagascar. Com que es tracta d’una província de terra àrida, la major part dels nens treballava a les mines de safirs, principal font de riquesa de la zona, i no estaven escolaritzats degut a la manca d’escoles a la zona.

L’escola dels Safirs és un centre d’educació primària amb un internat per a trenta noies de 8 a 14 anys que provenen de famílies desfavorides que viuen lluny de l’escola. Les noies dormen a l’internat i hi fan tres àpats al dia, i són elles mateixes les que s’encarreguen de les tasques de la llar i la cuina, amb l’ajut d’una monitora.

L’objetiu és acabar amb l’explotació infantil a aquesta zona de mines de pedres precioses, i que els nens tinguin accés a una educació de qualitat a partir de l’ensenyament, la salut i els valors ciutadans.

Apart del projecte educatiu, els alumnes es beneficien del projecte de lluita contra la malnutrició. Reben un àpat diari amb un complement alimentari com la moringa, que té un alt valor nutritiu.

A més, els alumnes participen en tallers de sensibilització sobre higiene i salut reproductiva, en activitats relacionades amb el projecte de l’escola bessona Namana i de sortides pedagògiques i colònies de vacances als Centres d’Educació Ambiental a Mangily.