L’Escola de les Salines es va instaurar a un magatzem de sal l’any 2003 al barri d’Ankalika a Tuléar, al sudoest de Madagascar, on es va començar a donar classe a nens que treballaven en l’extracció de sal.

Més tard, en aquest mateix lloc s’hi van construïr els edificis que avui formen el centre i es van equipar les aules amb pissarres i pupitres.

L’escola va començar amb 60 alumnes de primària, i a dia d’avui té més de 1000 alumnes inscrits tant de primària com de secundària.

L’objetiu: deturar l’explotació infantil a les salines i proporcionar una educació als nens del barri per tal que puguin gaudir d’un futur millor.

Apart del projecte educatiu, els alumnes es beneficien del projecte de lluita contra la malnutrició a la cantina de l’escola, on se’ls dóna un àpat diari amb un complement alimentari com la moringa, que té un alt valor nutritiu, i també se’ls fa un seguiment nutricional.

A més, els alumnes participen en tallers de sensibilització sobre higiene i salut reproductiva, en activitats relacionades amb el projecte de l’escola bessona Namana i de sortides pedagògiqueas i colònies de vacances als Centres d’Educació Ambiental a Mangily.