En el 2010, la Fundació Aigua de Coco va crear una xarxa de treball que comparteix els mateixos valors i eixos d’actuació: La Xarxa Internacional Aigua de Coco. Amb aquesta estructura, present a Espanya, Andorra, França, Suïssa, Cambodja i Madagascar es pretén fomentar el treball en xarxa, la cooperació sud-sud i proporcionar major sostenibilitat a les contraparts locals.

On estem

Madagascar

Aigua de Coco porta desplegant des de 1997 projectes de desenvolupament integral a la Illa on es duu a terme un programa innovador basat a l’educació com a motor de desenvolupament.
Centrem el nostre treball en tres eixos principals:

  • Lluita contra l’explotació laboral infantil amb la creació i gestió d’escoles en llocs on no arriba l’educació pública, i el suport pedagògic als centres existents.
  • Accés dels nens i nenes a una educació complementària, inclusiva i integradora amb marcat caràcter ambiental.
  • Suport social a nens i nenes a través del seu entorn familiar amb projectes integrals de component sanitari, social i nutricional

Cambodja

Aquest és l’origen del nostre treball. En 1994 es va fundar “La Casa de l’Aigua de Coco” amb l’objectiu principal de protecció de la infància als països empobrits a través del seu entorn familiar.

Va començar com un projecte de reinserció social de les famílies del carrer en *Battambang.

Avui dia, Aigua de Coco compta amb una oficina tècnica en *Battambang que desenvolupa diversos projectes educatius en coordinació amb el govern local i provincial.

Actualment treballem especialment gènere i desenvolupament, transversalitat de gènere i *gobernanza.

Europa

L’activitat d’Aigua de Coco en els *paises del nord està centrada en la sensibilització i el foment de la cooperació entre *paises, gents i cultures.

Amb programes com *Namana, un agermanament entre escoles, basat en un intercanvi vivencial a través de les arts, en el qual cadascun dels participants podrà realitzar les seves aportacions perquè el projecte creixi.

Amb projectes com la *Malagasy Gospel, una coral de música de Gospel formada per nenes de barris desfavorits de Madagascar que realitzar gires pels teatres europeus cantant als drets de la Infància.