El dia 3 de març se celebra el Dia Mundial de la Vida Silvestre i un dels seus objectius és crear consciència de l’important que és conservar la fauna salvatge per a benefici de la humanitat. Per això, et parlarem de per què hem d’unir-nos a la lluita contra la desaparició d’espècies d’animals salvatges. Et posarem en context de la situació a Madagascar i de com nosaltres, com a fundació, ajudem a recuperar aquesta fauna.

 

Per què hem de defensar a la fauna salvatge?

 

Existeixen moltes maneres de millorar el món. Una d’elles és evitar que desapareguin animals en perill d’extinció com els lèmurs de Madagascar, els elefants asiàtics o els orangutans de Sumatra. El món animal i el dels humans estan entrellaçats per molts vincles que habiten en el medi ambient. D’aquesta manera, constituïm un ecosistema on cada part depèn de l’altra per a sobreviure.

Si existeix un desequilibri en una part de la comunitat, tots sofrim les conseqüències. Per això, és fonamental que la societat ajudi a conservar els ecosistemes i que aquests siguin el més diversos possibles.

Madagascar és un dels països amb major biodiversitat del planeta

 

Aquesta illa africana alberga grans tresors de la biodiversitat en presentar una gran riquesa natural de fauna i flora. De fet, gairebé el 80% de les espècies animals i de plantes són endèmiques, és a dir, només es troben en aquesta regió. Els lèmurs, les tortugues esgarrapa o les guineus voladores són alguns dels tipus d’animals que habiten a Madagascar. No obstant això, a causa de causes que a continuació detallem, estan a la vora de l’extinció.

 

Quines són les principals amenaces de la fauna salvatge a Madagascar?

 

En els últims anys, a Madagascar estan desapareixent un gran nombre d’espècies d’animals. Això és degut a l’impacte agressiu de l’home, majorment a la caça furtiva d’animals i el tràfic il·legal. Bé sigui per realitzar una caça furtiva per a aconseguir fonts de menjar o per a enriquir-se del tràfic il·legal d’animals en el mercat negre, aquestes amenaces estan augmentant l’extinció d’aquestes necessàries espècies.

 

Com treballa Aigua de Coco per la recuperació de la fauna salvatge?

 

La nostra fundació, entre altres projectes dedicats a la protecció de la biodiversitat, treballa dia a dia per a mantenir un centre d’animals a Madagascar. L’objectiu no és un altre que recuperar i rehabilitar als lèmurs malalts o ferits que provinguin de caces il·legals, abandons o voluntat pròpia del propietari.

Així, per a fer costat a la recerca, a més de biòlegs i veterinaris que desenvolupen les seves tesis en el nostre centre, obrim les nostres portes a tots aquells que vulguin participar en assumptes col·lectius relacionats amb el centre o efectuar visites organitzades amb finalitats educatius, entre altres exemples.

En definitiva, la caça il·legal i el mercat negre de les espècies animals són els motius principals de la destrucció de la biodiversitat. Amb el nostre projecte de recuperació de lèmurs aconseguim col·laborar en la cura del nostre planeta. Ara falta que tu també et llancis a brindar la teva ajuda. Parlem?