Justin Naivoson avui té 22 anys i treballa en el departament de seguiment i avaluació de projectes de l’ONG Bel Avenir, contrapart única d’Aigua de Coco a Madagascar, però el vincle de Justin amb la ONG Bel Avenir ve des de lluny.

 

 

L’any 2016 Justin es veu obligat a abandonar els estudis en una escola pública de Tulear, pel fet que els seus pares no podien fer front al pagament de la quota de la matrícula. Va ser en aquest moment quan va decidir unir-se a un equip de rugbi local, i els seus companys, en conèixer la seva situació li parlen d’un col·legi que rep a estudiants en la seva situació i els dona suport a seguir amb els seus estudis i amb els seus somnis. Aquesta escola, és l’Escola de les Salines, un dels centres educatius de la ONG Bel Avenir. Justin no ho va dubtar, i va anar ràpidament a inscriure’s a l’Escola de les Salines, una escola creada en 2003 per a lluitar contra l’explotació laboral infantil.

 

A més del programa educatiu, els alumnes i alumnes de l’Escola de les Salines es beneficien del projecte de lluita contra la malnutrició a través del menjador escolar del centre, on reben un menjar al dia amb un complement alimentari d’alt valor nutricional com la Moringa i es beneficien d’un seguiment nutricional. A més, els alumnes participen en tallers de sensibilització sobre higiene i salut reproductiva, en activitats entorn del projecte d’agermanament escolar de Namana i en sortides educatives i campaments d’estiu en els Centres d’Educació Ambiental de Mangily.

 

 

 

“Em sento realitzat en el meu treball i agraït amb Bel Avenir. Amb els diners que guanyo,  puc ajudar als meus pares i estalviar per als meus estudis, entre els meus plans està treure la llicenciatura de comptabilitat”

 

 

Justin va destacar en el centre per la seva implicació en els estudis, per la qual cosa no va trigar a obtenir el títol de batxillerat i això li va obrir les portes al centre de formació professional de les Salines on ha pogut formar-se com a administratiu. Però el seu afany per continuar estudiant no va quedar aquí, entre els seus plans està realitzar estudis d’economia en la universitat. Aquest pla s’ha vist posposat per la situació de la pandèmia, però mentre que esperava que arribi el moment de començar els seus estudis universitaris, es va oferir per a realitzar unes pràctiques de tres mesos en Bel Avenir, després d’aquestes pràctiques l’ONG va decidir contractar-li per al lloc que exerceix avui dia com a assistent tècnic en el departament d’avaluació i seguiment de projectes. “Em sento realitzat en el meu treball i agraït amb Bel Avenir. Amb els diners que guanyo,  puc ajudar als meus pares i estalviar per als meus estudis, entre els meus plans està treure la llicenciatura de comptabilitat», confessa.

 

 

 

L’Escola de les Salines és un projecte finançat gràcies al suport de la Fundació F. Camp, Fundació Telefònica i a l’Ajuntament de Vila de Tero