Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, 22 de març, volem parlar-te de la importància de l’aigua per a les nostres vides i les de totes les espècies que existeixen en el nostre planeta. No podem viure sense aigua, això és clar, encara així no totes les persones poden accedir a l’aigua potable amb la mateixa facilitat.

Com està afectant el canvi climàtic a l’escassetat de pluges?

A causa del canvi climàtic, les sequeres s’estan empitjorant per l’escassetat de pluja i avancen de manera progressiva. Això significa que si no cuidem el nostre planeta, la temperatura continuarà pujant i hi haurà conseqüències catastròfiques.

Per què és important l’aigua per a la vida?

Ajuda al fet que el funcionament de l’entorn sigui estable i el clima es reguli adequadament. De la mateixa manera, és indispensable perquè el regne animal i el vegetal puguin subsistir.

Quina és la situació actual de Madagascar respecte a la sequera?

La paraula més apropiada per a definir-la és la fam, ja que actualment l’illa es troba en nivells extrems. La falta de pluges que arrossega l’illa des de fa cinc anys està propagant l’escassetat de productes bàsics com l’arròs, el blat de moro i els llegums.

Com afecta la sequera a la malnutrició?

Les sequeres amenacen constantment amb esgotar o contaminar els subministraments d’aigua i fan que escassegin les collites. A més, obliguen al fet que moltes persones hagin de beure aigua insalubre. Això provoca en molts casos, haver de conviure amb diarrees crònica i, que això ,en molts casos, derivi en malnutrició aguda.

De quina manera l’accés a l’aigua pot garantir una alimentació sana?

La seguretat hídrica depèn de la qualitat del sòl. Si aconseguim aigua en bones condicions, no sols serà beneficiós per a la provisió de cultius, sinó també per a ajudar a mantenir aigua subterrània a llarg termini. No hem d’oblidar que l’aigua potable és un element fonamental per a garantir la higiene i la seguretat alimentària.

Quins objectius té l’agenda 2030 respecte a l’accés a l’aigua?

L’agenda 2030 fixa assegurar tant la qualitat de l’aigua com la seva accessibilitat en tots els països vulnerables. En Aigua de Coco, treballem perquè el subministrament d’aigua arribi cada dia a més racons del món. Així, per exemple, hem realitzat la potabilització d’aigua en diferents escoles de Cambodja.

Com per a lluitar contra la sequera?

Amb la finalitat de donar resposta a la crisi humanitària, el nostre equip tècnic està treballant en construir vuit pous a Madagascar per a facilitar l’accés a aigua potable.

En conclusió, ja saps la importància que té l’aigua i la situació de sequera que travessen alguns països. Per això, t’animem a

entrar en la nostra pàgina web perquè puguis conèixer una mica més tots els nostres projectes d’ajuda humanitària.