DSCN4056Entrevistem a Thearout Chey, responsable dels Horts escolars.

Quin tipus de plantes conreeu com a part del programa d’horts escolars? Per què raó vau triar aquestes plantes?

La major part de les plantes que es conreen a les escoles són resistents i fàcils de conrear. Això és així perquè durant caps de setmana i períodes de vacances les escoles tanquen i els horts no es reguen. Les plantes que més conreem són albergínies, campanetes, chile, citronela, moringa i mostassa xinesa.

S’usen fertilitzants o pesticides a les escoles?

No. Els horts escolars són una eina que els professors de les escoles i els educadors d’Aigua de Coco utilitzen per ensenyar als alumnes la importància que té la naturalesa en les nostres vides i com hem de protegir-la. És per això que organitzem tallers amb els professors perquè aprenguin a elaborar abonament, fertilitzants orgànics i pesticides naturals. Únicament usem productes naturals en aquest programa.

Qui es fa càrrec dels horts escolars?

Els professors i els alumnes. Els professors organitzen als alumnes en grups per a la cura dels horts, i són els alumnes els encarregats de regar tots els dies.

Es conreen llegums a les escoles?

De moment no, ja que els llegums triguen més és créixer. No obstant això, sí que animem a les escoles a plantar mongetes verdes.

És comú menjar llegums a Cambodja?

Mengem sobretot faves de soia i faves vermelles, no conreem moltes dels llegums més comuns a Europa, com a llenties o cigrons. No obstant això, bevem molta llet de soia i mengem tofu de tant en tant. La nostra dieta és rica en proteïnes perquè consumim molta soia. Les mongetes verdes també són una part important de la nostra dieta, i solem utilitzar les mongetes vermelles per elaborar postres.