Avui compartim dues experiències de voluntariat en Namana.

Sempre inspirandonos en els valors que promovem en Aigua de Coco, el projecte Namana segueix en marxa comptant amb la colaboracion i la participacion del nostre voluntariat i el conjunt dels col·legis Namana. Tal vegada, esteu pensant a fer algun tipus de voluntariat en Aigua de Coco doncs, llegint les entrevistes de Diana, voluntària Namana des de fa poc temps, i Patrizia, esperem que us animeu a conèixer una mica més les experiències de voluntariat en Namana:

Perquè habeis triat Aigua de coco i ser voluntàries en Namana?

Diana: En estar en la formació de voluntariat, em vaig adonar del molt que fa Aigua de Coco pels nens, la nenes i les dones de Madagascar i Cambodja. En conèixer sobretot, els projectes que realitza en aquests països, em vaig alegrar molt i per això vaig decidir donar el meu suport com a voluntària, ajudant en les activitats que es realitzen a Granada i que repercuteixen en el desenvolupament d’aquests joves.

Patricia: Al principi simplement estava buscant una associació on necessitessin voluntariat, però una vegada vaig fer la formació i em van informar sobre la labor que duien a terme, la vaig triar perquè s’ajustava totalment a l’associació que estava buscant, la seva fi em va atreure des del primer moment i la forma de treballar àdhuc més.

 

És el que us esperábais quan us incorporastéis al programa de voluntariat Namana?

Diana: Si, doncs en incorporar-me em van donar informació sobre les diferents activitats en les quals podia incorporar-me, vaig decidir ser voluntària en el projecte Namana, perquè és un projecte on es dóna a conèixer a l’alumnat dels col·legis d’Espanya, la forma de viure dels nens i nenes de Madagascar i Cambodja, de la mateixa manera, es realitzen diverses activitats perquè coneguin la defensa dels seus drets.

Patricia: Totalment, se’ns va explicar des d’un principi les condicions i sobretot se’ns va donar veu per poder aportar idees i opinar en tot allò que podíem.

 

Què us ha aportat el vostre voluntariat Namana?

Diana: El voluntariat en Namana, m’ha proporcionat molta informació sobre la cultura i forma de viure dels malgaches, també, m’ha cridat molt l’atenció, que l’alumnat de les aules ja ha tingut videoconferències amb els nens i els nenes de les aules germanades a Madagascar i saben molt de la seva cultura i ecosistema.

Patricia: M’ha aportat sobretot informació sobre la realitat a Madagascar i en altres llocs, doncs abans de conèixer Aigua de Coco, els prejudicis que tenia cap a ells eren els que qualsevol altre ciutadà podria tenir, però vaig aprendre que no tot és el que sembla i que amb esforç i constància poden aconseguir-se molts objectius.

 

Quin és el vostre millor record amb Namana?

Diana: Fins ara estic començant, solament he realitzat una activitat d’acompanyament al col·legi Sancho Panza, l’alumnat ha estat molt atent i ha captat el missatge amb l’activitat de resolució de conflictes.

Patricia: El meu millor record en Namana …són tots, sona molt típic però des que entrava a les aules fins que sortia, gaudia moltíssim amb els xavals.

 

Com valoreu vostre el paper com a voluntàries en Namana?

Diana: El meu paper com a voluntària no ha estat molt, solament he participat en una activitat, espero poder realitzar moltes més i seguir col·laborant en el que pugui.

Patricia: El paper del voluntariat en Namana és tan important com el de l’equip tècnic, doncs ajudem amb la nostra millor intenció, aportem el millor que tenim i podem promoure grans coses, encara que la meva estada amb vosaltres i vosaltres no ha estat molt llarga, va ser fantàstica.

X
X