En el conte de Meva “La neteja és salut”

Aigua de Coco explica actualment amb diverses zones de protecció ambiental amb la finalitat de sensibilitzar a població, sobretot a la joventut, en la preservació de la naturalesa. Es tracta de dos centres ambientals: una zona de rehabilitació del manglar en Belanda, una granja escola en Mangily, i un centre d’educació ambiental i una Granja Escola en Fianarantsoa (Madagascar).

D’aquí parteix la història de Meva, la protagonista del compto amb el que hem treballat amb l’alumnat del Col·legi Sancho Panza de Granada aquest matí. “Meva i la brigada verda” forma part de la col·lecció de contes “Aigua de Coco” que té l’objectiu de promoure el bilingüisme, la cultura malgache i la lectura entre els nens i nenes a Madagascar a través de temes educatius.

Meva defensa el seu entorn sensibilitzant als habitants del seu poble sobre la importància de la higiene i la separació de les escombraries amb el lema: “la neteja és salut”! Un lema que va inspirar als nens i nenes per inventar el seu propi final del conte. Es van imaginar en la mateixa situació que la noia malgache, i van tenir la llibertat de crear un lema per encoratjar al fet que els seus companys i companyes actuïn per a la conservació d’una ciutat neta. Així doncs, els nens i nenes més optimistes han triat lemes tal com “Netejar és guanyar”, “netejar és Vida” “ reciclar és arreglar el món”… mentre que els menys optimistes van preferir “ netejar és difícil” … No obstant això esperem que amb la intervenció del nostre equip Namana i l’èxit de Brigada Verda dirigida per la valenta Meva, els nens i nenes del col·legi de Sancho panza s’hagin adonat de les conseqüències de la contaminació pels residus en el medi ambient i la importància del respecte mediambiental.

La setmana vinent, Meva seguirà la seva missió al costat dels nostres voluntaris i les nostres voluntàries Namana en el col·legi Luisa de Marillac a Granada per recolzar el lema d’una de la nostra nena Namana: “Com més net est, més feliç estaràs!”

X
X