Joéline és una dona amb molt talent i que gràcies a la música ha aconseguit convertir-se en una dona forta i segura d’ella mateixa. És una antiga integrant de la batucada (percussió brasilera) anomenada Bloco Malagasy, ara treballa com responsable de repartiment d’aliments en totes les seus de l’ONG Bel Avenir. Durant la infància era una noia molt tímida, això, era l’impediment de fer amics, però això va canviar el 2012, quan es va quedar fascinada per una de les seves actuacions de Bloco Malagasy al famós festival Alahady organitzat pel CASEM de Bel avenir, es fa armar de valor i va decidir unir-se al grup.

Amb el temps, Joéline va desenvolupar el seu talent i es va convertir en una de les líders artístiques del Bloco Malagasy. Un paper que la va empunyar a obrir-se als altres i a guanyar seguretat en ella mateixa. La gira musical que va fer pel sud-est asiàtic el 2016 la va canviar radicalment.

El descobriment de noves realitats socials, culturals, espais mediambientals i econòmiques van canviar la seva visió dels altres i va trencar certs prejudicis. Aquesta experiència va ser enriquidora pel grup, però especialment per ella, que va guanyar més confiança. El setembre del 2021, va deixar el Bloco Malagasy per unir-se a l’equip de Bel Avenir com a responsable del repartiment d’aliments als centres. Avui en dia és una dona segura i independent, una autèntica lluitadora. Segueix en contacte amb el seu antic grup i està disposada a compartir la seva experiència amb la nova generació del Bloco Malagasy.

Creat el 2008 per iniciativa de l’ONG Bel Avenir, el (CASEM) (Centre d’Acollida Socioeducativa i Musical) promou l’educació dels joves a través d’Art i Música. El seu objectiu és recolzar el desenvolupament personal dels joves en situacions difícils, acompanyant-los amb la seva vida social i educativa. El centre compta actualment amb 748 estudiants que participen en les activitats artístiques com classes de piano i guitarra, batucada, circ, capoeira, gòspel i la filharmònica. A més de les activitats artístiques, les i els beneficiats també participen en viatges interculturals per Madagascar i la resta del món, sortides educatives al centre educatiu de l’ONG a Mangily i reforestació.