El professorat de l’Escola dels Safirs de Antsohamadiro ha rebut una formació de quatre dies sobre el model d’educació digital integral de profutur amb el qual se’ls ha capacitat per a oferir la millor educació als i les estudiants, convidant-los a integrar la tecnologia en les classes i fomentant el treball col·laboratiu.

Aquesta formació ofereix les eines i coneixements necessaris per a enfortir les competències pedagògiques i digitals dels docents, així com la seva apropiació tecnològica.

Promotors de l’aprenentatge, els docents són la clau d’un canvi significatiu en la qualitat de l’ensenyament. Per això, l’ONG Aigua de Coco treballa en aliança amb profutur, un programa educatiu global i obert que centra els seus esforços en la seva formació, acompanyament i suport permanent.

ProFutur és un programa d’educació digital creat al juliol de 2016, posat en marxa per Fundació “Telefònica” i Fundació “la Caixa”. La seva missió és disminuir la bretxa educativa a tot el món, assegurant educació digital de qualitat a nens que viuen en entorns vulnerables a Amèrica Llatina, el Carib, Àfrica i Àsia. El programa té com a objectiu millorar l’educació de milions de nens a tot el món i convertir-se en un referent mundial de transformació i innovació educativa. Vol ajudar als professors, directors d’escola i nens a desenvolupar les habilitats del segle XXI necessàries per a enfrontar els desafiaments de l’era digital.

ProFutur treballa per a promoure la igualtat d’oportunitats dels menors, contribuint a la consecució de l’Objectiu 4 de Desade l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides (ODS 4): “Garantir una educació inclusiva, de qualitat, en tema d’igualtat de condicions, i promoure oportunitats per a l’aprenentatge al llarg de tota la vida”. Per això, es dirigeix a escoles situades en entorns vulnerables, en zones urbanes o rurals.

El seu objectiu: brindar una millor educació a 25 milions de nens i nenes en contextos desfavorits, en 2030.