Centres d’Educació Ambiental

A Madagascar disposem d’un Centre d’Educació Mediambiental, on cada setmana es realitzen activitats de sensibilització que tenen l’objectiu de divulgar la problemàtica ecològica i explicar a les nenes i nens la situació ambiental actual del país, promovent el respecte pel medi ambient. A través d’aquests tallers es promou una actitud positiva cap a la conservació de les espècies silvestres per mitjà del subministrament d’informació adequada.

L’especificitat del Centre d’Educació Ambiental de Mangily és que és un Museu de la terra i el mar. Aquest Centre serveix com un centre de recerca per al desenvolupament de la zona a través de convenis amb universitats europees i de Madagascar. En la seva entrada, es pot admirar la reconstrucció d’un esquelet de balena geperuda i aprendre a través de panells explicatius l’origen i les característiques d’aquest tipus de balena en les costes de Madagascar.

 

La Granja Escola de *Fianarantsoa acull cada cap de setmana una quarentena d’alumnes i alumnes a les escoles públiques de la ciutat per a una estada educativa que barreja consciència de respecte al medi ambient i altres activitats educatives i esportives.

Des del matí del dissabte fins al diumenge a la tarda, els nens i nenes participen en activitats de sensibilització sobre salut, higiene, medi ambient i els drets de la infància. També visiten l’horta i la Granja Escola.

Així, els nens i nenes participen en la vida de la comunitat mentre es diverteixen i gaudeixen d’un entorn sa i natural. Gairebé 1200 nens i nenes es beneficien d’aquestes estades cada any.

 

 

[DP_Slider_View_Related_Posts dp_postid="25385" dp_title="Projectes relacionats"]
X
X