25 anys Aigua de Coco

Associa’t

Des de l’1 de febrer de 2019 al 30 de gener de 2020 (12 mesos).

Campanyes

Són moltes les històries que podem contar en aquests 25 anys des que naixés la nostra organització. Va ser en 1994 quan José Luís Guirao, president i fundador d’Aigua de Coco, decidia posar en marxa aquest projecte a Cambodja. L’objectiu era poder donar suport a les famílies en situació de risc d’exclusió social i que vivien al carrer, en un context on la guerra havia deixat petjada. Naixia així la Casa de l’Aigua de Coco, una organització que més tard s’expandiria al Brasil i Madagascar.

Avui, 25 anys més tard, la xarxa Aigua de Coco treballa a Madagascar i Cambodja i té una xarxa en una desena de països a través de la qual treballem de forma coordinada per a millorar la qualitat de vida de moltes persones tant a Madagascar com a Cambodja.

Objectius

OBJECTIUS DE LA CAMPANYA

L’objectiu econòmic marcat per Aigua de Coco ha estat de 75.000€ que s’aconseguiran a través d’esdeveniments, activitats i patrocinis.

DESTINACIÓ DELS FONS DE LA CAMPANYA 25 ANIVERSARI

Tots els fons recaptats en la campanya de 25 aniversari de 2019, aniran destinats a finançar aquells projectes que tenen una major necessitat de finançament en aquest exercici 2019, aquests projectes són: Granja escola de *Fianarantsoa, Escola dels Safirs i el programa de lluita contra la malnutrició.

La finalitat d’aquest projecte de desenvolupament integral és la formació i preparació de 80 joves desfavorits i desfavorides de la ciutat de Fianarantsoa per a la seva reinserció en la societat malgaixa, a través de l’aprenentatge i de la capacitació d’un ofici digne i d’uns coneixements professionals, higiènics, sanitaris i domèstics necessaris per a desembolicar-se de forma autònoma en la vida diària. Així mateix, facilitem a les noies una llar segura on poder viure, estudiar i alimentar-se, perquè creixin com a adultes formades i conscients dels seus drets i de la importància del seu progressiu apoderament.

L’objectiu de la creació d’aquesta escola és millorar l’accés al dret a l’educació de les i els menors de Antshoamadiro (una regió al sud-oest de Madagascar), garantint la seva alimentació i formació. Aquest objectiu contribueix al seu torn a disminuir les grans taxes d’explotació laboral i sexual infantil, alguna cosa que, si bé és generalitzat en tot el país, té una especial incidència en les zones més empobrides de Madagascar com és la regió de Tulear, on es desenvolupa aquest projecte.

Els beneficiaris del projecte són 326 nens i nenes, i adolescents de la població de Antshoamadiro, i 54 d’aquestes nenes seran a més escolaritzades i internades en la residència. Indirectament es beneficien 1300 familiars ja que gaudeixen de l’única escola, l’única biblioteca i l’únic espai lúdic de la zona, a més d’assegurar un futur amb més oportunitats per als fills i filles. A més de formació i residència, a l’Escola s’assegura un menjar al dia per als estudiants, la qual cosa repercuteix també en l’economia familiar, en la reducció de les taxes d’abandó escolar i en la lluita contra la malnutrició.

A Madagascar, la deterioració del sistema d’atenció de salut primària —que es reflecteix, entre altres aspectes, en el número i la distribució inadequats del personal sanitari, l’escassetat de subministraments mèdics, i la llarga distància i el cost elevat per a accedir als serveis— constitueix un obstacle considerable a l’accés i l’ús al sistema bàsic de salut. A més, Madagascar registra la quarta major taxa de desnutrició crònica del món: aproximadament la meitat (el 47%) dels nens menors de cinc anys sofreix un retard del creixement. Els nostres projectes són de lluita contra la malnutrició i d’educació nutricional principalment a dones i nenes i nens.

En el CAM, l’art i la música s’utilitzen com a mitjans eficaços per a transmetre missatges de sensibilització i educació en valors a la població i a l’alumnat.

El Centre d’Art i Música (CAM) de Tulear és un dels nostres projectes més emblemàtics. Aquesta escola artística està situada en l’antic Cinema Tropic i ofereix 12 disciplines artístiques diferents: batucada, fanfàrria, capoeira, circ, gòspel, marionetes gegants, piano, guitarra, pintura, ball de saló, acordió, etc. amb més de 4.700 hores de formació a l’any.

Des de 2014, la Granja Escola de Mangily va obrir les seves portes per a formar a quaranta joves d’entorns empobrits, sobre mètodes sostenibles d’agricultura i ramaderia així com d’ecoturisme. Tenint a disposició un jardí botànic, camps i ramats, se’ls forma durant en any sobre el respecte el medi ambient mentre aprenen a administrar millor els recursos naturals. Cada estudiant disposa d’una parcel·la per a aplicar el que ha après sobre la seva pròpia cultura, la qual cosa en part beneficia a la seva família.

Esdeveniments

Notícies de les nostres campanyes